BOLD blog lang.png

ANNE

 WIE BEN IK? 

Ik ben altijd             
gefascineerd geweest door de

veranderingen

die we als samenleving doormaken
en hoe we daar als
               onze weg in kunnen vinden

individu

Ik ben Anne Wislez, geboren op 29 april 1966 in Wilrijk, België, en al van kindsbeen af geboeid door verhalen en mensen. Als tienjarige schreef ik al ‘boeken’ (voor mezelf) en vond ik het fascinerend om via taal werelden te creëren. Niet zo gek dat ik na mijn talenopleiding in de journalistiek rolde, waar ik nu meer dan 30 jaar mensen interview en verhalen neerschrijf voor verschillende magazines (Flair, Libelle, Weekend Knack, Feeling, Fit & Gezond, Vitaya magazine, ...) en uiteindelijk hoofdredacteur werd van Psychologies magazine

Ik ben geïntrigeerd door de psyche van de mens, door zijn subjectieve ervaring, door het verhaal dat achter elk gezicht schuilt. Maar ook door de grotere beweging die we als samenleving doormaken en welke rol we daar als individu in kunnen spelen. 

 

Als journalist ben ik erg analytisch en hou ik ervan logische verbanden te leggen en inzicht te helpen verschaffen. Jarenlang liet ik me leiden door mijn ratio. De zoektocht naar mijn eigen innerlijke verhaal begon toen ik in het kader van een televisieprogramma als researcher beroepsmatig gevraagd werd me te openen voor de subjectieve werkelijkheid die we ervaren en voor het gegeven zelfontwikkeling en bewustzijnsverandering. 

 

Dit parcours bracht me van mijn hoofd naar mijn hart, en leidde me van de psychologie, via oosterse filosofieën, yoga, intuïtieve dans, massage en lichaamsbewustzijn tot een verdiepende zoektocht binnen de westerse mystiek, waar ik (o.a.) doordrongen raakte van het belang van het werken met/rond vrouwen. Deze fascinatie ontkent op geen enkele manier het belang van het mannelijke en kadert binnen een verlangen naar een constructieve samenwerking tussen masculiene en feminiene waarden in zowel vrouwen als mannen. 

Toeval wil dat mijn huidige partner, Ton van der Kroon, zelf al 30 jaar pionier is in 'mannenwerk' en we samen vanuit onze achtergrond nog meer werk kunnen maken van een gezonde man-vrouw-balans in de wereld.

Vanaf mijn allereerste journalistieke bijdrage ben ik gefascineerd geweest door de veranderingen die we als samenleving doormaken en hoe we daar als individu onze weg in kunnen vinden. Ik buig me graag over vraagstukken rond zelfbewustzijn, psychische en fysieke gezondheid en samenleven. Op dit scharnierpunt in de tijd zoek ik graag uit wat de wereld precies nodig heeft en hoe ik daar het zinvolst mijn bijdrage aan kan leveren. 

Deze blog is een zoektocht hierin, een weg van voortschrijdend inzicht. Voel je vrij om me hierin te volgen, te bevragen, aan te vullen, te steunen…